5 gode grunner til å velge aluminium


Styrke og Fleksibilitet

Aluminium er et fleksibelt og lett materiale som er ideelt for mange typer bruksområder. På grunn av nettopp dets fleksibilitet, allsidighet og styrke er bruken av aluminium blitt mer og mer populært. Ved ekstrudering kan dette materialet også anodiseres eller males og videre maskineres og fabrikkeres uten at det ødelegger dets integritet.

Lav Vekt

Aluminium veier ca. 2.71 g/cm3. Det er omtrent en tredjedel av vekten til stål. Dette gjør transportering av materialet lettere og, ikke minst, billigere, enn frakt av andre materialer. Fordi det har så lav vekt, er korrosjonsfri og er enkelt å produsere, blir aluminiumsplater anvendt i flere forskjellige operasjoner, både på land som i vann.

Korrosjonsfri

Metallet er naturlig korrosjonsfri. Når aluminium kommer i kontakt med et oksiderende miljø, dannes det et beskyttende lag av aluminiumoksid. Dette beskytter overflaten av metallet mot korrosjon. I tillegg til dette kan videre overflatebehandling, som maling eller eloksering, forsterke de naturlige korrosjonsfrie egenskapene. 

Luktfri og Ugjennomtrengelig

Selv med kun 0.007 mm tykkelse er aluminium ugjennomtrengelig og har ingen lukt eller smak. Dette metallet er ikke giftig og blir ofte brukt til emballasje av sensitive produkter som legemidler og mat. 

Resirkulerbar

Aluminium 100% resirkulerbar. Under resirkulering vil aluminium beholde sin integritet og dets fordelaktige egenskaper. Under produksjon har det til og med vist seg å være mer kostnadseffektivt å bruke resirkulert metall enn nytt metall. 


Nå som du har fått med deg noen av de mange fordelene ved aluminium, burde du vurdere å bytte over fra stål til det mer bærekraftige alternativet. Det vil redusere både transportkostnadene og de operasjonelle kostnadene for kundene dine.


Vi leverer profilsystemer i aluminium til transport- og offshorenæringen, med tilpassede løsninger etter ditt ønske og behov, og rask levering fra våre lokasjoner i Norge, Sverige og Danmark.


Les mer om våre profilsystemer her: https://hytrans.no/produktkata...