Aluminiumprofiler som varer enda lengre

Aluminium er utvilsomt et av de mest populære og universelle materialene, og kan bygges inn i alle typer konstruksjoner – for eksempel i form av aluminiumprofiler. Det er prisgunstig, lett, tåler mye og er kjent for å være enkelt å vedlikeholde.

I denne artikkelen vil vi belyse blant annet egenskaper, fordeler og begrensninger ved aluminium, samt et par tips for hvordan å vedlikeholde dine aluminiumprofiler slik at de varer enda lengre.

Egenskapene til aluminium

Mye brukt i transport og industri, eksempelvis for oppbevaring og frakt, er aluminium et utrolig anvendelig materiale. Mye av årsaken til dets popularitet er den lave vekten relativt til styrken, den lange levetiden og at det krever lite vedlikehold.

Aluminiumprofiler til offshore-prosjekter

I offshore-sammenheng blir aluminiumprofiler ofte valgt til ulike typer konstruksjoner – som boder og utstyrskasser – på grunn av de korrosjonsfrie egenskapene som gjør at det kan tåle de tøffe omgivelsene ute til havs, uten å kreve ekstra vedlikehold.

Med sine egenskaper, kan sluttbrukeren være trygg på at materialet vil holde god stand selv i de tøffeste omgivelsene.

Uendelig resirkulerbart

De siste årenes fokus på bærekraft, spesielt hos industriselskaper og i energibransjen, har gjort at også de miljømessige gevinstene ved aluminium har fått mye fokus. Ikke så rart, ettersom omtrent 75 % av aluminium som har blitt produsert gjennom tidene fortsatt er i bruk i dag. Aluminium kan nemlig resirkuleres i det uendelige uten å gå på bekostning av dets unike egenskaper eller kvalitet.

Gi aluminiumprofilene enda lengre levetid

Selv om materialet i seg selv har betraktelig lengre levetid enn lignende alternativer, som stål og jern, er det fortsatt noen grep en kan gjøre for å forbedre levetiden enda mer. Regelmessig vasking og tørking av skitt og smuss vil gi profilene dine enda bedre forutsetninger for å vare lenge.

Hva er det beste produktet for vedlikehold av aluminiumprofiler?

Når det kommer til vedlikehold av aluminiumprofiler, er det beste produktet en kombinasjon av såpe og vann. Såpe og vann vil fjerne smuss og flekker, samtidig som det ikke skader overflaten.

Dersom du ønsker å gjøre en grundigere rengjøring, kan du bruke en mild alkoholoppløsning, men vi anbefaler at du snakker direkte med din leverandør for mer detaljert informasjon om rengjøring ved bruk av alkohol.

Rensning og rengjøring av profilene

Rengjøring og rengjøring av profilene dine er viktig for å forlenge levetiden og holde dem i god stand. Her er noen tips til hvordan du kan rengjøre og ta vare på profilene dine:

  • 1. Rengjør profilene med en myk klut eller børste. Unngå å bruke skarpe gjenstander som kan skade overflaten.
  • 2. Bruk milde rengjøringsmidler og vann når du vasker profilene dine. Unngå å bruke sterke kjemikalier som kan skade materialet.
  • 3. Tørk profilene grundig etter rengjøring for å unngå at det blir flekker eller merker.

Vurderer du aluminiumprofiler til ditt neste prosjekt?

I Hydal Transportsystemer har vi lang erfaring med, og mye kunnskap om, produksjon og utvikling av aluminiumprofiler. Vårt utvalg består av både lagerførte produkter, i tillegg til skreddersydde løsninger som vi setter sammen etter dine ønsker og mål.

Ta kontakt med oss, så kan vi gi deg informasjon om hvordan du kan kutte kostnader, spare miljøet og effektivisere driften, ved hjelp av aluminium.