Hvordan aluminiumløsninger kan redusere drivstoffkostnader

Flere og flere bedrifter vender seg mot aluminiumløsninger for å kutte kostnader, spesielt utgifter knyttet til drivstoff. Er det noe å tjene på det?

 

Svaret er ja! Bruk av aluminium i stedet for stål i transportapplikasjoner kan redusere vekten på kjøretøyet ganske betraktelig.

Regnestykket er enkelt; En lettere bil betyr mer lastekapasitet og mindre drivstofforbruk. Man kan faktisk spare 5-10% drivstoff ved å kun redusere vekten på bilen med 10%.

Aluminium er sterkt, men likevel lett, noe som gjør det ideelt for å optimalisere drivstoff-bruken for tyngre kjøretøy. Det krever mindre drivstoff for å flytte en aluminiumgjenstand samme avstand som en gjenstand av, eksempelvis stål.

En lettere bil vil også ha mer lastekapasitet, som vil gjøre transporten av varer mye mer effektiv. Plassutnyttelsen kan redusere en betydelig mengde kjøreturer i løpet av et år.

I gjennomsnitt veier lastebiler med aluminiumpåbygg omtrent 136 kilo mindre enn stål. Denne vektforskjellen gir store drivstoffbesparelser på veien.

Ved å bytte over til aluminium vil du kunne redusere vekten og likevel beholde nødvendig styrke og holdbarhet. Også med tanke på bruken av elektriske biler vil redusert vekt være en viktig bidragsyter til batterisparing og for å redusere antall ladepauser.

På tide å bytte til aluminiumsløsninger? Les mer om dine muligheter her.