Hvorfor din lastebil fortjener påbygg i aluminium

Aluminium er et fleksibelt og lett materiale som er ideelt for flere typer bruksområder. I denne artikkelen gir vi deg fire gode grunner til hvorfor din lastebil bør få sine påbygg produsert med aluminiumprofiler.

På grunn av dets fleksibilitet, allsidighet og styrke, har bruken av aluminium økt i bransjer som offshore, industri, transport, bygg og anlegg, og landbruk. I tillegg til lavere drivstofforbruk, mindre vedlikehold og lengre levetid, vil aluminiumsprofiler gi utallige muligheter for utforming og løsninger.

Her er fire gode grunner til hvorfor din lastebil fortjener å få sine påbygg produsert i aluminium:

1: Lav vekt
Aluminium veier cirka 2.71 g/cm3, det vil si én tredjedel av vekten til stål. Dette gjør både transport av nyttelast mer effektivt, samtidig som du får mer effektivt drivstofforbruk. For elektriske lastebiler vil den lave vekten ha enda mer å si for utnyttelse av batterikapasiteten.

2: God korrosjonsbestandighet
På grunn av det tynne oksidlaget på aluminiumsoverflaten, har metallet en naturlig beskyttelse mot korrosjon. Videre overflatebehandling, som maling eller eloksering, kan i tillegg forsterke de naturlige korrosjonsfrie egenskapene. Dette gir deg mindre vedlikehold, som betyr færre kostnader og mer tid til kjernevirksomheten.

3: Luktfri og ugjennomtrengelig
Selv med kun 0.007 mm tykkelse, er aluminium ugjennomtrengelig og har heller ingen lukt eller smak. Metallet er ikke giftig og blir ofte brukt til emballasje av sensitive produkter, som legemidler og mat.

4: Resirkulerbar
Aluminium er 100% resirkulerbar. Under resirkuleringsprosessen vil aluminium beholde både sin integritet og styrke, samt sine øvrige egenskaper. Faktisk så har det vist seg å være enda mer kostnadseffektivt å bruke resirkulert metall i produksjon, enn nytt metall.

 Komponenter og løsninger for lastebiler
Hos Hydal Transportsystemer AS har vi over 250 ulike aluminiumsprofiler på lager, i tillegg produserer vi tilpassede og komplette løsninger for store og små lastebiler. Løsninger som lasteplan i aluminium for lette og tunge kjøretøy, skapsystemer for ekstra sikkerhet, rammeverk og diverse komponenter som:

Gulvplank
Låser
Hengsler
Sidehinder
Underkjøringshinder
Surrefester
Lyktebjelker
Skvettlappskinner
og mye mer, kan du få produsert hos oss.

Ta kontakt med oss i dag for å diskutere mulige aluminiumsløsninger for din lastebil.

Kontakt oss